5 tips voor een effectieve vacature advertentie

Het vinden van nieuwe medewerkers is niet altijd een makkelijke opdracht. Het inzetten van de juiste kanalen is alvast een belangrijke schakel in het traject. Maar om dé topkandidaat te bereiken en te motiveren is er meer nodig. Enkele tips voor meer succes bij het vinden van medewerkers.

Employer branding

Als werkgever maak je een keuze uit het aanbod van sollicitanten. Maar ook een sollicitant maakt een keuze en zal enkel reageren op een vacature als hij of zij zich aangesproken voelt door de functie én het bedrijf. Een profilering als aantrekkelijke werkgever zal zorgen voor meer respons op de vacature, ongeacht het gezochte profiel. Dit imago bouw je niet op door een vacature te plaatsen, maar is een communicatietraject op lange termijn dat vertrekt vanuit de bedrijfswaarden, visie en missie. Je imago dient uitgedragen te worden via al je communicatiekanalen, waarbij een professionele uitstraling onontbeerlijk is.

Speel je troeven uit

Ontdek je unieke troeven als werkgever en communiceer deze samen met de vacature. Deze hoeven zich niet te beperken tot het loonpakket of extra legale voordelen. Ook werken in eigen streek, groeimogelijkheden, flexibiliteit en thuiswerkmogelijkheden kunnen interessant zijn. Als je bedrijf een gevestigde waarde is in de sector kan dit voor extra motivatie zorgen.

Blik achter de schermen

Voor een sollicitant is het interessant om te weten hoe het er aan toe gaat binnen je bedrijf. In welk team komt hij of zij terecht, hoe wordt er gewerkt, welke activiteiten worden er georganiseerd, enz. Gun dus een blik achter de schermen om vertrouwen te wekken. Dit kan bijvoorbeeld door een werknemer aan het woord te laten in de advertentie, maar ook het gebruik van video is interessant om een tipje van de sluier te lichten. Een open en transparante communicatie in het algemeen draagt hier ook toe bij.

Perscommunicatie

Maakt je bedrijf een groeifase door en ben je op zoek naar een heleboel nieuwe mensen? Wordt er een nieuw product gelanceerd? Of heb je wat anders met nieuwswaarde te vertellen? Dan kan een persbericht een goede optie zijn om je bedrijf - en de vacatures - in de aandacht te brengen. Met een beperkte inzet kan je zo toch een groot bereik bekomen én in één klap je imago versterken.

Mediamix van online, offline en sociale media

Kies de kanalen waarop je doelgroep actief is. Dit kan variëren naargelang het gezochte profiel. Kies voor een combinatie van online, offline en sociale media om een 360° bereik te bekomen. Zorg ervoor dat de boodschap over de verschillende kanalen heen gestroomlijnd wordt om een versterkend effect te verkrijgen. Zorg er zeker voor dat je eigen website up-to-date is en maak het mogelijk om online te solliciteren. Verspreid de vacature via sociale media zoals Facebook en LinkedIn en vraag je medewerkers om de boodschap mee te verspreiden. Met een betaalde advertentie op Facebook kan je zeer gericht werken, een vacature op LinkedIn wordt meteen naar overeenkomstige profielen gestuurd. Gebruik ook offline kanalen om je bereik te vergroten. Afhankelijk van het gezochte profiel en de gewenste regio kan je kiezen voor media zoals de Streekpersoneel, Vacature.com, Jobat.be en Rondom Jobs.

Klik hier voor een overzicht van mogelijke kanalen voor rekrutering

Extra tip: lanceringsactie RondomJobs.be

Maak gebruik van de lanceringsactie van Rondom Jobs en geniet van 5 inlassingen voor de prijs van 1. Bovendien wordt je vacature 4 weken gatis online gepubliceerd op www.rondomjobs.be. Klik hier voor meer informatie!

Wens je meer informatie over het opzetten van een efficiënt rekruteringstraject? Wij helpen je graag verder bij de keuze en implementatie van de meest geschikte kanalen. Contacteer ons voor meer info op info@mediaplanners.be of 014 960 603.