Regionaal scoren met Ad friend

Al gehoord van Ad friend? Ad friend is een online self-service advertentieplatform van de Persgroep Advertising, gericht op lokale ondernemers. Campagnes aangemaakt op Ad friend verschijnen op HLN.be/regio, de grootste nieuwssite van Vlaanderen. Je bepaalt zelf het budget van de advertentie, de regio waarin ze verschijnt, de look-and-feel van de banner, alsook de startdatum van de advertentie. Een ideaal kanaal om op een eenvoudige, duidelijke en efficiënte manier regionaal te adverteren en om op te vallen bij potentiële klanten in de buurt.

Hoe werkt het?

Je gratis registreren op het Ad friend portaal is een eerste stap in de goede richting. Na het aanmaken van een login kan je in 6 stappen een geslaagde regionale campagne op poten zetten.

  1. Kies op basis van postcode of gemeente de regio waarin je advertentie moet verschijnen.
  2. Hoeveel vertoningen wil je voor jouw advertentie? Ga voor het advertentiepakket dat het best bij jouw noden aansluit.
  3. Bepaal de startdatum van je campagne. Deze bedraagt minimum 2 werkdagen na het ingeven van je advertentie. De advertentie loopt standaard twee weken. Eventueel kan deze nadien nog eens met twee weken verlengd worden.
  4. Laad je banner op in vier verschillende formaten of maak zelf een banner aan de hand van het standaard bannersjabloon. Ad friend beschikt over een ontwerptool waarmee je snel een aantrekkelijke advertentie kan maken, aangepast aan je voorkeuren. Je kan zelf afbeeldingen, logo’s en tekst toevoegen en kleuren aanpassen. Het eerste sjabloon wordt automatisch omgezet naar de drie overige formaten. Snel en efficiënt!
  5. Controleer je bestelling in een handig overzicht.
  6. Betaal online in een beveiligde omgeving. Ad friend bezorgt jou vervolgens de factuur via e-mail.

Zin om regionaal te adverteren met Ad friend, maar heb je hulp nodig? Contacteer ons op info@mediaplanners.be.